Tretji sestanek konzorcija JEMSHI

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko je 23. in 24. oktobra 2023 potekal tretji sestanek konzorcija JEMSHI. Sestanek je bil namenjen razpravi o trenutnem stanju projekta, akreditaciji magistrskega programa JEMSHI in dejavnostim v prihodnje. Udeležili so se ga partnerji projekta iz Polytechnic University of Porto (Portugalska, koordinator projekta) ter iz Ilia State University (Gruzija).

Cilj bodočega JEMSHI magistrskega študija je pripraviti strokovnjake na področju znanosti o govoru, jeziku in sluhu, da bodo inovativni, komunikativni in prilagodljivi pri reševanju sedanjih in prihodnjih izzivov na tem področju, pri čemer bodo imeli prednost tudi etični in pravni vidiki ter potrebe posebnih skupin prebivalstva. Bodočim študentom bo nudil edinstveno priložnost, da razvijejo svoje strokovne in medosebne spretnosti v večkulturnem okolju, organizacijam pa, da pridobijo nove visokokakovostne rešitve za družbene izzive.

V okviru sestanka so bili predstavljeni tudi projekti s področja tehnologij za osebe z oviranostmi, v katerih je vključen Inštitut za Informatiko: ADORE, INTUX, SET4Inclusion, AI-ENABLE in Certificirano izobraževanje o digitalni dostopnosti.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.