Študijski program Informatike in podatkovne tehnologije s smerjo Informacijska varnost zdaj v prestižni bazi ENISA CyberHEAD

Z velikim ponosom sporočamo, da je študijski program Informatika in podatkovne tehnologije, s smerjo Informacijska varnost, zdaj uradno priznan in vključen v bazo ENISA CyberHEADbaza evropskih visokošolskih izobraževalnih programov s področja kibernetske varnosti (ang.Cybersecurity Higher Education Database). Ta dosežek potrjuje našo zavezanost k vrhunski izobrazbi na področju kibernetske varnosti in naše mesto med elitnimi izobraževalnimi institucijami v Evropi.

🚀 Smer Informacijska varnost, del programa Informatika in podatkovne tehnologije, je zasnovana, da študentom ne le zagotovi temeljito tehnično znanje, ampak jih tudi opremi s kritičnim razumevanjem izzivov in strategij v kibernetski varnosti. Naš cilj je vzgojiti strokovnjake, ki bodo sposobni zagotavljati varnost v nenehno spreminjajočem se digitalnem svetu.

👉 ENISA, Evropska agencija za kibernetsko varnost, igra ključno vlogo pri zagotavljanju visoke ravni kibernetske varnosti po vsej Evropi. S svojim delom na področju politike, sodelovanja z državami članicami in prispevkom k izobraževanju strokovnjakov. ENISA pomaga Evropi, da se sooči s prihodnjimi kibernetskimi izzivi. Vključitev našega programa v CyberHEAD bazo je priznanje našemu trudu in kakovosti izobraževanja, ki ga nudimo na področju kibernetske varnosti.

📘 ENISA CyberHEAD je zbirka, ki združuje visokošolske študijske programe na vseh stopnjah iz celotne Evropske unije (vključno z EFTA). Študijski programi morajo v večjem deležu vsebin pokrivati področje kibernetske varnosti, zato da se lahko uvrstijo na seznam. Namen zbirke je študentom pomagati pri iskanju zanje najbolj primernega študijskega programa na področju kibernetske varnosti ter podpirati razvoj kompetenc kibernetske varnosti v EU.

➡️ Naš program se pridružuje več kot 150 drugim programom iz več kot 29 držav, ki so prav tako prepoznani za svoje prispevke k izobraževanju na področju kibernetske varnosti. Ta dosežek je rezultat našega neprestanega prizadevanja za inovacije in odličnost v izobraževanju, pa tudi naše zavezanosti k sodelovanju z industrijo in akademskimi partnerji za razvoj relevantnih in aktualnih učnih načrtov.

📚 Program Informatika in podatkovne tehnologije, s poudarkom na Informacijski varnosti, je rezultat širokega spektra znanj in izkušenj našega akademskega osebja in tesnega sodelovanja z industrijskimi partnerji. Skozi teoretično učenje in praktične izkušnje študenti pridobivajo znanja, ki jih potrebujejo za uspeh v hitro razvijajočem se področju kibernetske varnosti. Vabimo vas, da izveste več o našem programu in priložnostih, ki jih ponuja, na spletni strani fakultete. Pridružite se nam na poti k oblikovanju varnejše digitalne prihodnosti.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.