Zaključek projekta DiT4LL

Z majem 2023 se je zaključil projekt DiT4LL, ki je združeval srednje šole in univerze iz Češke, Slovaške, Slovenije in Španije. Eden izmed poglavitnih rezultatov projekta so interaktivna učna gradiva in spletni tečaji tipa MOOC z aktualnimi in perspektivnimi temami, kot so pametna energija in pametna omrežja, kibernetska varnost ter sodobne tehnologije in koncepti za izobraževanje (3D video, virtualna in razširjena resničnost). Mednarodna narava projekta je omogočila dodatno razsežnost in priložnost spoznavanja poučevanja pri posameznih partnerjih, skozi prizmo različnih pristopov, formalnih zahtev ter različnih jezikov in kultur.

Izvajanje projekta je v vsaki državi članic potekalo po enakem modelu. Univerze so pripravile izobraževalne vsebine na podlagi zahtev srednjih šol. Izobraževalne vsebine so se pripravile v angleščini in nato prevedle v nacionalne jezike posameznih partnerjev. Tako je nastal nabor izobraževalnih vsebin v več jezikih, s čimer se lahko razširijo tudi jezikovne kompetence dijakov na različnih ravneh. Izobraževalne vsebine so na voljo na spletnih straneh projekta: https://techpedia.eu/https://dit4ll.fel.cvut.cz/mooc/moodle.

V sklopu projekta so bile izvedene tudi mednarodne virtualne prakse, ki so jih univerze zagotovile v vsaki državi in so potekale v angleškem jeziku ter tekmovanje za mednarodne ekipe dijakov. Najboljše ekipe so prejele nagrade in v praksi izkusile jezikovno in kulturno različnost ob strokovni enakosti.

Zadnji, zaključni sestanek je potekal v Barceloni, na Technical University of Catalonia.

Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani projekta: https://dit4ll.fel.cvut.cz/.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.