Vabilo na mednarodno poletno šolo Super Summer School on Advanced Databases

Poletna šola Super Summer School on Advanced Databases (SSS), ki jo organizira Evropska univerza ATHENA med 10. in 17. julijem 2023, ponuja študentom možnost nadgradnje znanja in veščin o naprednih podatkovnih tehnologijah. V hibridni obliki poletne šole bodo sodelovali predavatelji iz vse Evrope.

Vodenje šole bo vsak dan prevzel predavatelj ene od partnerskih univerz Athene. Vse dejavnosti bodo potekale v hibridnem načinu, pri čemer se bodo študenti lokalnih predavanj udeležili v živo, oddaljenih pa preko videokonferenčne platforme Teams. Kratkih tečajev o naprednih konceptih podatkovnih zbirk se bodo študenti udeležili skupaj s kolegi z domače univerze v lokalni predavalnici in s študenti z drugih univerz, ki se bodo udeležili delavnice na daljavo. Vse aktivnosti se bodo izvajale v mednarodnih skupinah.

Udeleženci bodo pridobili znanje in praktične izkušnje uporabe podatkovne analitike znotraj odločanja, grafovnih podatkovnih baz z uporabo sistema Neo4j, večdimenzijskih podatkovnih baz in sistemov za spletno analitično obdelavo (OLAP), konceptov pretakanja podatkov ter načrtovanja arhitektur za upravljanje velepodatkov. Predavanja so namenjena študentom z znanjem in razumevanjem konceptov iz področja podatkovnih baza in programiranja.

Prve štiri dni šole bodo vodili predstavniki partnerskih univerz Athene: dr. Martina Šestak z Inštituta za informatiko, Fakultete za elektrotehniko in računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru, Slovenija, prof. Carlo Drago z Univerze Niccolò Cusano, Rim, Italija ter prof. Nuno Escudeiro in prof. Bruno Oliveira z Univerze Politécnico do Porto, Portugalska. Zadnji dan šole bodo študenti združeni v mednarodne skupine pripravili praktične rešitve in jih predstavili komisiji.

Udeleženci poletne šole Super Summer School on Advanced Databases bodo prejeli potrdila o udeležbi, zmagovalna skupina pa bo dobila priložnost predstavitve svojega dela na naslednji konferenci Evropske univerze ATHENA, ki bo septembra 2023 potekala v Heraklionu, Grčija.

Več informacij o programu poletne šole lahko najdete na spletni strani poletne šole: Super Summer School on Advanced Databases. Za udeležbo na šoli se je potrebno prijaviti do 5. julija 2023 na povezavi: https://forms.office.com/e/8uMZ7LiTm8.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.