Strokovna študentska ekskurzija v podjetji Beyond Now in Comtrade Gaming

Študentje magistrskega programa Informatika in podatkovne tehnologije so januarja v sklopu študijskega procesa obiskali podjetji Beyond Now v Grazu ter Comtrade Gaming v Mariboru. 

Več kot deset strokovnjakov podjetja Beyond Now  je s študenti delilo svoje bogate izkušnje z udejanjanjem pristopov agilnega razvoja in vpeljave rešitev, temelječih na njihovi lastni platformi Infonova Digital Business. Predstavili so, kako naslavljajo izzive, s katerimi se srečujejo razvijalci in arhitekti informacijskih rešitev, skrbniki izdelkov  (»Product Owners«) ter skrbniki metodologij (npr. Scrum Masters). Omogočili so tudi vpogled v konkretne produkcijske rešitve, ki so zasnovane na oblačnih tehnologijah in brezstrežniških (»Serverless«)  arhitekturah.

Ob vrnitvi v Maribor so nato študenti pri postanku v podjetju Comtrade Gaming spoznali še ključne vidike njihove organiziranosti in načina dela, ki zagotavlja mednarodno uspešen razvoj, vpeljavo in vzdrževanje digitalnih platform za igralniško industrijo.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.