Udeležba na 31. konferenci Dnevi slovenske informatike 2024

V torek in sredo, 14.5 – 15. 5. 2024 smo sodelovali na 31. konferenci Dnevi slovenske informatike 2024. Naši predstavniki so predstavili številne članke in delili svoje raziskave z udeleženci konference:

  • Okvirji modeliranja informacijsko varnostnih groženj – Nika Jeršič, Muhamed Turkanović
  • Pristopi in izzivi pri izvajanju podatkovnih prostorov – Nina Kliček, Martina Šestak, Muhamed Turkanović
  • Življenjski cikel cevovodov neprekinjene namestitve informacijskih rešitev – Luka Četina, Luka Pavlič
  • Odgovornost v digitalni dobi – Tatjana Welzer Družovec, Marjan Družovec
  • Doseganje željenega nivoja kakovosti programske opreme: Od teorije do prakse – Nadica Uzunova, Luka Pavlič, Tina Beranič

Posebej ponosni smo, da smo na sejmu “Predstavitve prebojnih projektov in idej raziskovalcev” imeli priložnost predstaviti dva izmed naših projektov, Masca (digitalna denarnica za upravljanje digitalnih dokumentov in decentraliziranih identitet) in EduCTX 2.0 (platforma za izdajanje, prejemanje in upravljanje digitalnih mikro – certifikatov). Projekta so predstavili Muhamed Turkanović, Vid Keršič, Martin Domajnko, Urban Vidovič, Andraž Vrečko in Tadej Podrekar iz Laboratorija za informacijske sisteme, Blockchain Lab:UM.

Poleg tega je na okrogli mizi z naslovom “Digitalna sinergija – Oblikovanje prihodnosti skozi inovacije in sodelovanje” sodelovala naša sodelavka Aida Kamišalić Latifić, državna sekretarka na Ministrstvu za digitalno preobrazbo.

Veselimo se nadaljnjih sodelovanj in priložnosti za izmenjavo znanja na prihodnjih dogodkih!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.