Delavnica: Pospeševanje aplikacij CUDA C++ z več grafičnimi procesorji

V torek, 16. aprila 2024, je bila izvedena 8-urna delavnica z naslovom “Pospeševanje aplikacij CUDA C++ z več grafičnimi procesorji” v okviru projekta EuroCC2, v sodelovanju z NVIDIA in IEEE ter UM FERI. Predavanje je izvedel doc. dr. Domen Verber, ob njem pa je sodeloval še kot asistent Jani Dugonik, oba iz Univerze v Mariboru – FERI.

Na delavnici so udeleženci spoznali, kako izdelati aplikacijo v programskem ogrodju CUDA C/C++, ki učinkovito izkorišča vse razpoložljive grafične procesorje nameščene v lokalnem strežniku oziroma v enem od vozlišč visoko zmogljivega računalniškega centra. To lahko bistveno poveča zmogljivost vaših aplikacij in omogoča stroškovno učinkovito uporabo sistemov z več grafičnimi procesorji.

Po končani delavnici so imeli udeleženci možnost opraviti kratek test in dodatno programsko nalogo ter pridobiti uradni certifikat Inštituta za globoko učenje podjetja NVIDIA.

Vsaj še pol leta po zaključku delavnice imajo udeleženci na portalu NVIDIA možnost dostopa do delavnic, na katere so se prijavili, in gradiv ter opravljanje testa za pridobitev certifikata.

Ta delavnica je bila druga v sklopu treh delavnic. Naslednja delavnica z naslovom “Prilagoditev globokega učenja CUDA za aplikacije C++ na več vozlišč” bo potekala 21. maja 2024. Več informacij in registracija je na voljo tukaj: https://indico.ijs.si/event/2061/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.