Državno tekmovanje ACM RTK 2024 (Tekmovanje v izdelavi spletnih aplikacij)

V sklopu državnega tekmovanja ACM RTK je v soboto, 23. marca 2024, potekalo pet tekmovanj. V sklopu tega tekmovanja je bilo tudi Tekmovanje v izdelavi spletnih aplikacij, ki so ga organizirali in izvedli zaposleni UM FERI. Tekmovanje je namenjeno dijakinjam in dijakom, ki jih zanima splet ter izdelava in oblikovanje enostavnih spletnih aplikacij.

Naloga je izdelati preprosto spletno aplikacijo, pri čemer je poudarek na uporabi spletnih tehnologij (HTML, JavaScript in CSS). Na tekmovanju vsi tekmovalci prejmejo isto nalogo, ki vsebuje kriterije ocenjevanja. Naloga tekmovalcev je razviti spletno aplikacijo, ki mora vizualno in funkcionalno ustrezati zahtevam naloge. Tekmovalci tekmujejo posamično. Svojo rešitev razvijajo na tekmovanju v času tekmovanja. Rešitev mora delovati na spletnem brskalniku Google Chrome ali Mozilla Firefox. Na tekmovanju je bilo 9 dijakov iz treh srednjih šol.

Prvo mesto je osvojil dijak Miha Božič pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja iz srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota. Drugo in tretje mesto sta osvojila dijaka Aleks Detiček in Rok Mišič, oba pod mentorstvom učitelja Matevža Korena iz šolskega centra Ptuj. Čestitke vsem! Več o državnem tekmovanju ACM RTK: https://rtk.ijs.si/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.