Lucija Brezočnik in Jani Dugonik sodelovala na kongresu IEEE CEuSYP’23

Eden od glavnih ciljev kongresa Central European Student and Young Professionals (CEuSYP) je združiti študente in mlade strokovnjake ter povečati interes študentov, da po diplomi ostanejo IEEE prostovoljci in sodelujejo v dejavnostih svojih lokalnih afinitetnih skupin. Poseben poudarek je bil tudi na prenosu znanja na nove prostovoljce, kot tudi nedavno ustanovljene ali ponovno aktivirane študentske veje in afinitetne skupine mladih strokovnjakov. Dogodek je bil brezhibno organiziran in je ponudil vse, kar se pričakuje od kongresa – informativne seje o IEEE, delavnice osebne in poklicne rasti ter številne priložnosti za mreženje.

Lucija Brezočnik je kot članica Odbora za humanitarne dejavnosti IEEE Regije 8 (IEEE R8 HuAC) predstavila kako lahko tehnologija in z njo povezani IEEE programi pripomorejo k reševanju lokalnih problemov. Osredotočila se je predvsem na predstavitev SIGHT skupin (Posebna interesna skupina IEEE za humanitarno tehnologijo oz. angleško IEEE Special Interest Group on Humanitarian Technology) in novih programov financiranja komiteja IEEE R8 HuAC, ki jih lahko najdete na spletni strani huac.ieeer8.org.

Jani Dugonik je kot dopisni član pododbora za ženske v inženirstvu v IEEE Regiji 8 (IEEE R8 WIE) predstavil letno poročilo o številu članov, številu afinitetnih skupin, programih in nagradah za leto 2023.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.