Član ekipe Blockchain Lab:UM Martin Domajnko med najboljšimi študenti UM

Inštitut za informatiko se lahko ponovno s ponosom veseli, saj študenti, ki so del kolektiva leto za letom nizajo izjemne uspehe. Po letu 2020, ko je Vid Keršič član Blockchain Lab:UM ekipe, zasedel drugo mesto na izboru najboljšega študenta Univerze v Mariboru ter letu 2021, ko je Tjaša Heričko prejela rektorjevo nagrado za najboljšega/o študenta/tko vseh študijskih programov FERI, je na letošnjem razpisu za najboljšega študenta Martin Domajnko, prav tako član ekipe Blockchain Lab:UM, osvojil tretje mesto.

Martin Domajnko se lahko pohvali s povprečjem ocen na 2. stopnji 10.00, kar ga uvršča med najboljših 5% njegove generacije. Poleg povprečja, pa so mu 3. mesto zagotovili različni projekti, raziskovalna dela, nagrade in strokovni članki. Martin Domajnko je sodeloval na konferenci SQAMIA 2022 v Novem Sadu, konferenci Student Computer Science Conference ter 25. konferenci OTS . Prav tako je soavtor članka v reviji Uporabna informatika. Skozi leta je ob študiju bil vključen v raziskovalno-razvojno delo skupine Blockchain Lab:UM Inštituta za informatiko, katere član je še naprej. Odličen dosežek s katerim se lahko pohvali je tudi zmaga v tekmovalnem delu FERI jesenske šole “Blockchain aplikacije – razvoj decentraliziranih rešitev”.

Naziv najboljši študent Univerze v Mariboru letos poteka že 10. leto. Izbor temelji na podlagi ocene strokovne komisije in po vnaprej postavljenih kriterijih. Podeljena nagrada je način s katerim želi Univerza v Mariboru in sodelujoči partnerji nagraditi najboljše študente in študentke za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju, raziskovanju in delu.

Martinu iskreno čestitamo!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.