Rektorjeva nagrada za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo Tatjani Welzer Družovec

Na Univerzi v Mariboru se vsako leto v januarju obeleži Rektorjev dan, v okviru katerega se podelijo nagrade in priznanja Univerze v Mariboru za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo, nagrade Univerze v Mariboru za strokovno delo, svečane listine, Rektorjeve nagrade ter Perlachove nagrade in priznanja.

Eno izmed letošnjih nagrad za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo je prejela sodelavka Inštituta za informatiko red. prof. dr. Tatjana Welzer Družovec.
Prof. dr. Tatjana Welzer Družovec s svojim delom in izjemnimi rezultati na področju informacijske varnosti in podatkovnih tehnologij kot tudi meduniverzitetnega povezovanja pomembno prispeva k razvoju in ugledu Univerze v Mariboru, ki se je tako v mednarodnem prostoru uveljavila kot nosilka vrhunskih znanj ter raziskovalnega potenciala in dosežkov, povezanih s podatkovnimi tehnologijami in kibernetsko varnostjo ter se uspešno vključila v pilotni projekt vzpostavitve Evropske univerze ATHENA. Hkrati velja izpostaviti tudi njen prispevek k razvoju informatike v širšem slovenskem prostoru ter uspešen prenos znanja na mlade.

V luči trenutnih razmer je letošnja slovesnost ob Rektorjevem dnevu potekala brez prisotnosti občinstva in nagrajencev. Posnetek prenosa si lahko ogledate na YouTube.

Čestitamo!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.