Alešu v spomin

Z žalostjo v srcu sporočamo, da se je poslovil naš dragi prijatelj in dolgoletni sodelavec dr. Aleš Živkovič. Aleš se je na Inštitutu za informatiko zaposlil že tekom študija ter v obdobju od leta 1994 do 2014 v vlogah tehniškega sodelavca, asistenta, docenta in izrednega profesorja s svojim izjemno angažiranim in predanim delom pomembno prispeval k rasti in ugledu Inštituta za informatiko, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in Univerze v Mariboru tako v domačem kot mednarodnem prostoru.  Imel je vidno in pomembno vlogo pri mnogih uspešnih in odmevnih industrijskih projektih kot sta npr. eCestninjenje in 24alife. Bil je organizator domačih (OTS) in mednarodnih konferenc (KMO 2006, ECOOP 2010), nosilec certifikatov s področja objektnega modeliranja, projektnega vodenja (PRINCE), preizkušen revizor informacijskih sistemov (PRIS in CISA), vodja JUGSI (Java User Group of Slovenia), predsednik Odbora sekcije revizorjev informacijskih sistemov pri Slovenskem inštitutu za revizijo, podpredsednik odbora Slovenskega odseka ISACA, član upravnega odbora  STA in gostujoči predavatelj na MCI Innsbruck.  Tudi kot profesor in vodja magistrskega programa Informacijske tehnologije na Innopolis University po licenci CMU (Carnegie Mellon University) iz Pittsburgha, kjer je gostoval v letih 2014 in 2015, kot vodja inovacij na Nova KBM d.d. in CTO v podjetju Soramitsu Co., Ltd., je ohranil stike in sodelovanje z Inštitutom za informatiko. Bil je odličen predavatelj ter je svoje bogato znanje in izkušnje prenašal v širše okolje tudi skozi pripravo in izvedbo mnogih podjetjem prilagojenih seminarjev in delavnic, njegovo priljubljenost med študenti pa dokazuje veliko število mentorstev pri zaključnih delih.

Razen po odmevnih raziskovalnih, strokovnih in pedagoških dosežkih nam bo ostal v  spominu tudi po prefinjenem glasbenem okusu in kot izjemen poznavalec vrhunskih piv in vin. Pogrešali bomo naša druženja na in ob teniških in badmintonskih igriščih ter belih strminah, pa tudi skupne tekaške in kolesarske podvige.

Aleš, hvaležni smo, da smo bili več desetletij sopotniki na tvoji življenjski poti ter smo lahko skupaj sooblikovali prihodnost. Srčen hvala za ves tvoj doprinos, za vso tvojo pozitivno energijo, sočutnost, sproščenost, prijazno besedo in širok nasmeh… Predvsem pa iskrena hvala za vse čudovite spomine, ki smo jih ustvarili skupaj. Pogrešali te bomo.

Sodelavci in prijatelji z Inštituta za informatiko

Bookmark the permalink.

Comments are closed.