Zaključil se je Hackathon HackIT

Inštitut za informatiko UM FERI je 6. in 7. januarja organiziral Hackathon HackIT, kjer so študenti magistrskega študijskega programa Informatika in tehnologije komuniciranja razvijali inovativne ideje s področij umetne inteligence, tehnologije veriženja blokov, omrežja 5G in interneta stvari. Na tekmovanju je sodelovalo 27 študentov v 7 skupinah.

Zmagala je skupina GinTonic v zasedbi Tomaž Zajc, Maruša Konečnik, Jure Čačilo in Tadej Lipar. Skupina je pripravila idejno zasnovo za platformo Databox, kjer bi lahko uporabniki ob obstoječi vizualizaciji podatkov uporabljali dodatno še vnaprej definirane akcije ali delovne tokove, sistem pa bi ob uporabi le-teh gradil model znanja ter ga ponudil ostalim uporabnikom s podobnimi lastnostmi. Vsak član zmagovalne ekipe bo prejel bogato nagrado: bon za SelecBox v vrednosti 200 eur, bon za adrenalinsko doživetje v vrednosti 87  eur, FERI jopico in starter paket poslovnega svetovanja Tovarne podjemov.

Drugouvrščena je bila ekipa Yunnovation v zasedbi Azur Mujezinović, Emina Sokolović, Nikola Milovanović, Teodora Grneva in Verica Zagoranski. Razvili so idejo za prilagodljiv inteligentni sistem podkrepljen z IoT napravami, ki bi omogočal avtomatizacijo preverjanja dokumentov in veljavnosti podatkov ter na osnovi rezultatov preverjanja odobrili ali zavrnili postopek (npr. zapiranje/odpiranje vrat ali zavrnitev/odobritev nakupa). Člani ekipe bodo prav tako prejeli uvrščenosti primerne nagrade in sicer vsak bo prejel bon SelectBox v višini 100 eur, FERI jopice in starter paket poslovnega svetovanja Tovarne podjemov.

Tretje mesto je pripadlo ekipi Mravljice na sončku v zasedbi Primož Stopar, David Žele, Luka Četina in Niko Hustič. Predstavili so idejo o rešitvi Subify, ki na enem mestu omogoča sklepanje in upravljanje različnih naročnin. Člani ekipe so prav tako prejeli  FERI jopice in starter paket poslovnega svetovanja Tovarne podjemov.

Nagrade sta velikodušno prispevala pokrovitelja hackathona – podjetji Beyond by BearingPoint ter Databox. Tekmovalce so podpirali mentorji iz Tovarne podjemov Maribor, Službe za prenos znanja in tehnologij UM ter dvajset strokovnjakov iz različnih področij, kot so poslovanje, inovacije in tehnologija.

Konkurenca med predstavljenimi ekipami je bila močna, saj so vse ekipe pokazale izjemno mero inovativnosti, veliko tehnične dovršenosti in motivacije. Ob zaključku dogodka se za sodelovanje zahvaljujemo pokroviteljema Beyond by BearingPoint ter Databox, vsem partnerjem dogodka (Radio City, Wolt), vsem mentorjem ter čestitamo vsem študentom za uspešno predstavljene ideje.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.