Vabilo na spletni seminar o pravnih okvirih za učinkovito sodelovanje na univerzah

Vabimo vas na četrtega v nizu seminarjev, ki jih organizira Evropska univerza ATHENA (katere članica je tudi UM). Seminar z naslovom Legal frameworks for effective cooperation: what can be done to speed up the transformation of higher education in Europe? se bo odvijal v torek, 14. 12. 2021 od 14:00 do 16:00 preko spleta. Več informacij je na voljo na spletni strani ATHENA seminarjev.

Na tokratnem seminarju se bodo obravnavali izzivi, s katerimi se evropske univerze srečujejo ob vzpostavljanju izobraževalnih poti, ki združujejo učne načrte različnih univerz, različnih narodnosti in nove kanale. Osrednje vprašanje je formalno priznanje virtualne in mešane mobilnosti.

Serija seminarjev pod skupnim imenom The European University initiative, from European policy to practice on the ground: solutions for smart integration, se bo nadaljevala z zaključno okroglo mizo v januarju, kjer bodo sodelovali predstavniki glavnih nacionalnih in evropskih zainteresiranih strani. Na podlagi izmenjav znotraj zavezništva, z drugimi zvezami in zunanjimi strokovnjaki, bo ATHENA na tem dogodku pripravila predloge politik.

Vabljeni.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.