Zaključek športnega dogodka Europe Day ATHENATHON

Enomesečni športni dogodek »Europe Day ATHENATHON«, se bo 10. maja zaključil s finalnim srečanjem »A celebration of Europe«, kjer bodo med drugim predstavljeni skupni športni dosežki ter znanstvena dognanja povezana z njimi.

Europe Day ATHENATHON, ki poteka med 9. aprilom in 9. majem 2021, organizira Evropska mreža univerz Evropska univerza ATHENA, katere del je tudi Univerza v Mariboru. Na ta način se želi spodbuditi študente, zaposlene in ostale zainteresirane, da s športnimi aktivnostmi, ki ne povzročajo ogljičnega odtisa, skupaj v enem mesecu dosežemo razdaljo 11.000 kilometrov. Ta številka namreč predstavlja razdaljo med vsemi sedmimi lokacijami univerzitetne zveze.

Že takoj na začetku so se vse univerze pridružile zelo aktivno in tri dni pred zaključkom projekta dosegle že skoraj trikratno zadano razdaljo: 33.000 kilometrov. Pri doseganju še zadnjih 4.000 kilometrov do trikratne razdalje, se nam lahko še kdorkoli pridruži in deli svoje aktivnosti na ATHENATHON Strava ekipi ali na družbenih omrežjih.

Zaključni dogodek bo potekal na platformi Zoom: povezava.

Vabljeni!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.