Gostovanja v informativnih oddajah na temo varne rabe interneta

Na Inštitutu za informatiko smo vključeni v dva evropska projekta H2020 na temo kibernetske varnosti, in sicer v projekt CONCORDIA in CyberSec4Europe, oba člana mreže Cyber Competence Network. Februar je mesec varne rabe interneta, 9.2.2021 pa je bil tudi dan varne rabe interneta, posvečen temi dobrega počutja pri uporabi interneta. V okviru s tem povezanega dogajanja in promocije, sta bila Marko Hölbl in Lili Nemec Zlatolas, kot strokovna govorca, vabljena v oddaji na TV Maribor.

Lili Nemec Zlatolas, članica v projektu CONCORDIA, je bila gostja v oddaji Tele M, regionalna aktualno-informativna oddaja v četrtek, 4.2.2021 ob 18. uri, kjer je govorila o varnosti osebnih in poslovnih sistemov, varnosti spletnega nakupovanja in bančništva ter o zasebnosti na spletu.

Marko Hölbl, vodja projekta CyberSec4Europe na FERI, pa je bil gost Omizja, pogovorne oddaje na TV Maribor z naslovom (Ne)varno na spletu, ki je bila predvajana v sredo, 10.2.2021 ob 20.00 uri. Gosta omizja sta bila tudi Gorazd Božič iz Nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT in Gregor Grosman, novinarja Večera. Govorili so o zavedanju in ozaveščenosti javnosti in razliki med mlajšimi in starejšimi uporabniki spleta, tehnoloških rešitvah in vlogi uporabnika pri zagotavljanju lastne varnosti na spletu, vplivu pandemije na digitalizacijo in varnost na spletu, problematiki videokonferenčne programske opreme, nevarnostih, povezanih z brezplačnimi storitvami ter problematiko družbenih omrežij.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.