Vid Keršič – sodelavec Inštituta za informatiko med najboljšimi študenti Univerze v Mariboru

S ponosom sporočamo, da je Vid Keršič zasedel drugo mesto na izboru najboljšega študenta Univerze v Mariboru.

Univerza v Mariboru je skupaj s partnerji družbo Elektro Maribor d.d. in Energijo plus d.o.o. že osmo leto zapored izvedla tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Z razpisom želijo vsako leto nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju. 21. septembra 2020 so tako na Univerzi v Mariboru razglasili najboljše tri uvrščene, pri čemer je naš sodelavec Vid Keršič zasedel odlično drugo mesto.

Vid Keršič je študentu tretjega letnika študijskega programa prve stopnje Računalništvo in informacijske tehnologije na FERI UM. Vid se uvršča med 5 % najboljših študentov v generaciji in ima povprečno oceno 10,00. Ob zavidljivih uspehih na študijskem področju je aktiven tudi na raziskovalno-razvojnem področju, kjer sodeluje na projektih Inštituta za informatiko, in sicer predvsem s skupino Blockchain Lab:UM na področju tehnologije veriženja blokov ter razvoja pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij. V sklopu tega je kot prvi avtor ali soavtor sodeloval pri pripravi znanstvenih in strokovnih prispevkov ter pri predstavitvah projektov na domačih in mednarodnih konferencah. Svojo študijsko in raziskovalno odličnost pa dopolnjuje tudi z aktivnim sodelovanjem kot študent demonstrator. Pohvali se lahko tudi z zmago na FERI jesenski šoli blockchain aplikacij 2018 in z odličnimi dosežki na univerzitetnem programskem maratonu in regijskem tekmovanju v tekmovalnem programiranju.

Hkrati je Vid na isti dan dosegel tudi drugo mesto na tekmovanju študentskih prispevkov na 29. konferenci ERK 2020, ki se izvaja v organizaciji Slovenske sekcije IEEE. V okviru konference je potekalo tekmovanje prispevkov študentov, na katerem je Vid osvojil drugo mesto s prispevkom »Vector Space Representation of Movies and Music Albums Using Node Embedding Methods« in se uvrstil na regijsko tekmovanje.

Vidu iskreno čestitamo in želimo še naprej uspešno študijsko ter poklicno pot!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.