Zimska šola Razvoj mobilnih aplikacij za Android s programskim jezikom Kotlin

Na Inštitutu za informatiko, bomo v sodelovanju z mednarodno uveljavljenim podjetjem Inova IT udeležencem zagotovili vpogled v najsodobnejše pristope in tehnologije za razvoj mobilnih aplikacij.

Dogodek je namenjen naprednim študentom, ki želijo obdobje brez predavanj izkoristiti tudi za širitev svojih znanj. V ta namen organiziramo tridnevno zimsko šolo razvoja mobilnih aplikacij za platformo Android. Tokrat se bomo razvoja lotili s programskim jezikom Kotlin, ki postaja de-facto standard za razvoj domorodnih mobilnih aplikacij na platformi Android.

Android kot ena najbolj razširjenih mobilnih platform poleg mobilnih telefonov poganja še celo paleto drugih naprav, kot so tablice, ure, televizorji, itd. Temu botruje odprtost platforme, uporaba obstoječih preizkušenih tehnologij, nenehno izboljševanje in enostaven razvoj aplikacij.

Na zimski šoli bomo spoznali in uporabili večino najpomembnejših konceptov platforme Android. Na primerih bomo spoznali programski jezik Kotlin. Udeleženci zimske šole boste teoretične osnove nadgradili s praktičnim razvojem mobilnih aplikacij. V sklopu delavnice bomo organizirali tudi zimski razvijalski izziv.

Sponzor zimske šole bo vsakemu udeležencu podaril praktično darilo, najboljši izdelek zimske šole pa bo nagrajen z Android telefonom!

Vabimo vas, da se nam pridružite!

Za vsa morebitna dodatna vprašanja smo na voljo preko e-pošte.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.