Zaključek jesenske šole blockchaina in podelitev nagrad

Z razglasitvijo rezultatov se je zaključila jesenska šola blockchaina na FERI.

Na Inštitutu za informatiko FERI smo med 17. septembrom in 5. oktobrom organizirali drugo zaporedno počitniško šolo na temo tehnologije veriženja blokov, tokrat pod imenom »Blockchain, dApps & smart contracts«. Jesenska šola je bila izvedena pod pokroviteljstvom iniciative ECTA in v sodelovanju z Inštitutom Jožef Stefan ter Create Responsible.

Na inštitutu se redno trudimo študentom ponujati dodatno izobraževanje v obliki počitniških šol v obdobju brez predavanj. Tokrat smo že drugič ponudili šolo na temo tehnologije veriženja blokov, ki je v zadnjem času izredno priljubljena med podjetji iz različnih panog.

Študenti so se v tridnevnih delavnicah seznanili z osnovami tehnologije, pametnimi pogodbami, platformo Ethereum, programskim jezikom Solidity, decentraliziranimi aplikacijami ter uporabo orakljev v sklopu pametnih pogodb.

Po opravljenih delavnicah so se študenti razdelili v skupine po dva in se v dveh tednih in pol spopadli s konkretnim izzivom, ki smo jim ga pripravili na inštitutu skupaj s pokroviteljem – iniciativo ECTA. Pod mentorstvom ekipe Blockchain Lab:UM iz Inštituta za informatiko, so študentje pripravili odlične prototipe aplikacij, ki so ustrezali podanim izzivom. S prototipi so tudi tekmovali za nagrado, ki jo je priskrbela iniciativa ECTA. Nagradni sklad je znašal 1 000,00 evrov in 50.000 ECTA žetonov.

V petek, 12. oktobra 2018, je na FERI potekala javna predstavitev končnih prototipov in svečana razglasitev zmagovalcev tekmovalnega dela. Po nagovoru predstojnika inštituta prof. dr. Marjana Herička in vodje Blockchain Lab:UM, doc. dr. Muhameda Turkanovića, ter predstavnikov iniciative ECTA je sledila predstavitev finalistov.

Po predstavitvi se je štiričlanska komisija, sestavljena iz organizatorja in pokrovitelja, sestala za zaprtimi vrati in izbrala zmagovalno ekipo. Zmagovalca druge blockchain počitniške šole sta po težki odločitvi komisije postala Vid Keršič in Primož Štukelj, študenta 2. letnika 1.stopnje RIT. Tako sta z zmago osvojila glavno nagrado 700 evrov in 25.000 ECTA žetonov. Tudi drugouvrščena študenta, Jaša Kšela in Jože Fartek, študenta 2. letnika 1. stopnje in 1. letnika 2. stopnje RIT, sta si za svoj odličen izdelek prislužila nagrado, in sicer 300 evrov in 25.000 ECTA žetonov. Vsem štirim čestitamo za izredne rezultate in želimo veliko uspeha tudi v prihodnje.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.