Lucija Brezočnik na sprejemu pri ministrici

Lucija Brezočnik se je udeležila sprejema ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maje Makovec Brenčič, saj je v finalu tekmovanja študentskih znanstvenih člankov IEEE Regije 8, ki združuje strokovnjake s področij elektrotehnike, računalništva in informatike iz celotne Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda dosegla prvo mesto.

Ministrica je 29. januarja v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju sprejela sprejela preko tristo učenk in učencev, dijakinj in dijakov, študentk in študentov, ter njihove mentorice in mentorje, ki so na mednarodnih tekmovanjih iz znanj v minulem letu dosegli vidne rezultate.

Znanje ne le šteje, ampak tudi gradi svet, je poudarila ministrica dr. Maja Makovec Brenčič v nagovoru na sprejemu. Mladi so s svojimi uspehi postali ambasadorji naše države v svetu. »Prav je, da pridobljeno znanje tudi delimo. Hvala, ker s svojim znanjem gradite posebne vrednote, ki so vzgled vsem nam,« je dejala ministrica dr. Makovec Brenčič. Posebna zahvala gre tudi mentoricam in mentorjem, brez katerih tovrstnih rezultatov ne bi bilo, je dodala.

Več o dogodku lahko preberete na strani Ministrstva.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=zAl3NrATzMo[/embedyt]

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.