Obisk podjetja Infonova

V torek, 6. 5. 2014, so študentje imeli možnost obiska podjetja Infonova, ki deluje v sosednji Avstriji. Podjetje se ukvarja z razvojem programske opreme, zato so se na ekskurzijo prijavili predvsem študentje, ki jih zanima, kako poteka razvoj programske opreme v industriji.

Ob 9. uri smo prispeli na sedež Infonove, ki se nahaja neposredno ob avtocesti, nekaj kilometrov pred Gradcem. Prvo uro obiska so nam gostitelji predstavili način in področja delovanja podjetja ter nam predstavili posebnosti v organizaciji dela. V podjetju vse razvojne projekte izvajajo po načelih agilnih metod, konkretneje SCRUM-a. Bistvene posebnosti takšnega pristopa so bile študentom tudi predstavljene s pomočjo preprostih eksperimentov.

Po odmoru za kavo sta se s študenti na zabaven način lotila simulacije dejanskega razvoja dva t.i. “SCRUM Mastra”. S pomočjo Lego kock so študentje po principih planiranja iteracij in postopnega izboljševanja izdelkov sestavili mesto s stavbami, parki, vozili ipd.

Obisk je po besedah študentov predstavljal dobrodošlo dopolnilo predavanjem na temo razvoja programske opreme. Bil je dodaten zanimiv vtis iz prakse, ki jo bodo številni v bodoče gotovo opravljali.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.