Doc. dr. Marko Hölbl prejemnik častnega naziva Kongresni ambasador Slovenije 2022

Kongresni urad Slovenije je 22. novembra izvedel svečani dogodek v sklopu Slovenskega ambasadorskega programa, na katerem je predstavil prejemnike častnega naziva Kongresna ambasadorka/Kongresni ambasador za leto 2022. V letošnjem letu je naziv prejelo 14 izjemnih posameznikov, ki so s svojo predanostjo, zavzetim delom, mednarodno vpetostjo in vztrajnostjo pripomogli, da je Slovenija v preteklih letih gostila mednarodne znanstvene, strokovne in druge poslovne ter športne dogodke.

Doc. dr. Marko Hölbl je med prejemniki naziva Kongresna ambasador Slovenije 2022. V času zaposlitve na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, je sodeloval pri organizaciji številnih konferenc (JCKBSE 2002, EJC 2009, EAEEIE 2011, LTEC 2015, KMO 2015, EJC 2015, ADBIS 2019 in IFIP SEC 2020), ki so poskrbele za prepoznavnost FERI in Slovenije v tujini.

Svečana podelitev častnih nazivov je potekala v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu, kjer so letošnji dobitniki častnih nazivov prejeli priznanja za trud pri organizaciji mednarodnih dogodkov v Sloveniji, pod izjemno težkimi pogoji, v času epidemije.

Več informacij o dogodku je na spletni strani Kongresnega urada Slovenije.

Avtor fotografije: Žiga Intihar

Bookmark the permalink.

Comments are closed.