Srečanje partnerjev projekta InSign v Mariboru

Na FERI je med 16. 3. 2022 in 18. 3. 2022 potekal sestanek partnerjev projekta Spodbujanje vključujočega izobraževanja z mednarodnim znakovnim jezikom, InSign (angl. Advancing inclusive education through International Sign). Sestanka so se udeležili partnerji iz Nemčije, Portugalske, Grčije in Cipra.

V sklopu sestanka je v sredo in četrtek potekala tudi delavnica, kjer so partnerji iz Polytechnic Institute of Porto demonstrirali delovanje aplikacije za avtomatsko prevajanje znakovnega jezika v govorjen jezik ter obratno. Udeleženci delavnice so v slovar testno vnesli nekaj slovenskih kretenj.

Na projektnem sestanku je bilo pregledano opravljeno delo – tudi izdaja knjig pri Univerzitetni založbi Univerze v Mariboru in pripravljen načrt za izvedbo poučevanja mednarodnih kretenj in sodelovanje s tolmači. Knjige so v odprtem dostopu na voljo na: https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/646, https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/647, https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/648, https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/649, https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/650.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.