Uspešen zaključek delavnice “Razvoj in snovanje NFT” v sklopu Naravoslovno-tehniškega dne

Letos smo na UM FERI izvedli razne delavnice v sklopu Naravoslovno-tehniškega dne Šolskega Centra Celje. Delavnice so se udeležili dijaki četrtega letnika.

Zaradi eksplozije popularnosti in vse bolj razširjene uporabe na tehnologiji veriženja blokov (ang. blockchain), temelječih nezamenljivih žetonov (ang. non-fungible tokens – NFT), predvsem med mladimi, je letos skupina Blockchain Lab:UM Inštituta za informatiko izvedla delavnico, ki se osredotoča prav na to temo. Cilj je bil seznaniti dijake z omenjeno tehnologijo in v grobem predstaviti kaj vse omogoča.

Pod koordinacijo Vida Keršiča sta delavnico izvedla člana Blockchain Lab:UM, Andraž Vrečko in Urban Vidovič. Udeležencem sta predstavila osnove tehnologije veriženja blokov, prednosti in slabosti različnih načinov shranjevanja medijskih predstavnosti in metapodatkov, ki so potrebni za prikaz NFT-jev in prikazala primere uporabe. V sklopu te delavnice so tudi dijaki sami na testnem omrežju implementirali in objavili svoje NFT-je.

Dijakov se zahvaljujemo za interes in sodelovanje, želimo veliko uspešnih crypto-aktivnosti in se veselimo morebitnega snidenja na UM FERI.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.