Naši študenti prvi na hackathonu BEST

Tudi letos je BEST Maribor organiziral 24-urni programerski hackaton, ki je potekal konec februarja. Bodoči strokovnjaki na področju računalništva ter študenti tehniških, tehnoloških in naravoslovnih smeri so tuhtali, kako z računalniškim programom zagotoviti verodostojnost podatkov o porabi energentov in kako z umetno inteligenco napovedovati trende porabe za potrebe sprožanja nabavnih aktivnosti.

Prvo mesto je po izboru ocenjevalne komisije dosegla skupina kreativnih študentov iz FERI (večinoma 2. letnik ITK MAG), ki jo sestavljajo David Žele, Luka Četina, Tilen Ravnak (RIT MAG) in Primož Stopar. Zmagovalna ekipa Mravljice na sončku je pripravila izvirno kreativno rešitev, ki v celoti temelji na strojnem učenju in celostnem analitičnem pristopu ter dodelanem konceptu napovedovanja potreb po energentu. Implementirali so konkretne rešitve in preizkusili več algoritmov in izmerili njihovo kakovost.

Zmagovalni ekipi je podjetje AquaSystems, ki sodeluje v projektu BEST Hackathon, podelilo denarno nagrado v vrednosti 1.500 evrov, drugo uvrščena ekipa je prejela 1.000, ekipa, ki je zasedla tretje mesto, pa 500 evrov.

Iskreno čestitamo!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.