Pričetek projekta ADORE: Dostopnost v visokošolskih učnih programih s področja digitalnega komuniciranja

17. novembra 2021 so se z uvodnim spletnim srečanjem, ki je gostila Univerza v Talinu, začele izvajati aktivnosti projekta ADORE (Dostopnost v visokošolskih učnih programih s področja digitalnega komuniciranja), ki ga sofinancira program Erasmus+.

Dveletni projekt se je začel izvajati 1. novembra 2021. Glavni cilj projekta ADORE je zagotoviti izobraževanje o objavljanju digitalno dostopnih vsebin in kako zagotoviti bolj vključujočo izkušnjo poučevanja za univerzitetno pedagoško in izobraževalno osebje, ki deluje na področju komuniciranja.

Projekt bo vzpostavil edinstveno partnerstvo med visokošolskimi ustanovami, izobraževalnimi organizacijami in zasebnim sektorjem. Glavni cilj je vključiti veščine dostopnosti v visokošolske učne načrte za komunikacijske discipline. Cilj bo tudi pripraviti študente na sedanje in prihodnje potrebe gospodarstva in družbe.

Aktivnosti projekta ADORE bo izvajal konzorcij petih evropskih partnerjev (Univerza v Talinu, Funka Nu AB, Univerza v Mariboru, Univerza Paris-Lodron Salzburg in INUK Inštitut za napredno upravljanje komunikacij). ADORE koordinira Tallinn University Baltic Film, Media and Arts School. Koordinatorka projekta je dr. Anastassia Zabrodskaja, profesorica za medkulturno komuniciranje in vodja magistrskega programa Komunikacijski menedžment.

UM FERI aktivno sodeluje pri vseh aktivnostih projekta, pri čemer ima vodilno vlogo pri izvajanju aktivnosti raziskave sistematičnega pregleda in analize visokošolskih programov iz področja komunikacije, katere cilj je zagotoviti celoviti pregled visokošolskih programov , ki jih je mogoče izboljšati z vključitvijo digitalne dostopnosti v učne načrte. UM FERI aktivno sodeluje tudi pri izvedbi mednarodne študije o potrebah po izobraževanju o digitalni dostopnosti univerzitetnega pedagoškega osebja na področju komuniciranja.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.