Zmaga tutorjev FERI na Dnevih slovenske informatike 2021

Nina Planinšek, Marko Gluhak, Nika Jeršič in Leon Abraham so na tekmovanju študentskih projektov na konferenci Dnevi slovenske informatike DSI 2021 osvojili 1. mesto s svojo rešitvijo »Društvo SOS«. Študentom ob tem dosežku iskreno čestitamo!

V sklopu konference Dnevi slovenske informatike 2021 je potekalo tudi tekmovanje za najboljši študentski projekt na področju informatike. Nina Planinšek, Marko Gluhak, Nika Jeršič in Leon Abraham, študentje Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, so se tekmovanja udeležili s projektom Društvo SOS in osvojili laskav naziv Najboljši študentski projekt.

Njihov projekt naslavlja problematiko nasilja nad ženskami in otroki, ki v času epidemije samo še narašča. Interdisciplinarna ekipa študentov s treh študijskih programov (ITK, RIT, MK) je k projektu pristopila prostovoljno z namenom pomoči žrtvam nasilja.

Z napotki strokovnjakov na tem področju in preučitvijo psihologije žrtev nasilja, so ustvarili celovito rešitev, ki je temeljila predvsem na dobrem uporabniškem vmesniku, poudarku na zasebnosti žrtev, hitremu iskanju pomoči in možnosti hitre vzpostavitve prvih stikov med društvom in žrtvami.

Ker je ekipa v celoti sestavljena iz tutorjev, je pomemben del projekta tudi izobraževanje. Ob koncu projekta bodo namreč društvo naučili kako upravljati portal, žrtve pa uporabe. Slednje bodo dosegli s pomočjo namenskih strani in prijaznih napotkov tekom brskanja po strani.

S tem je ekipa prostovoljno združila znanje z več področij in informatiko uporabila za dobro družbe. Kot so na konferenci povedali, si upajo trditi, da bodo s to rešitvijo pomagali žrtvam nasilja narediti njihov prvi in najtežji korak, in sicer poiskati pomoč ter poklicati Društvo SOS Telefon.

Študentom ob tej priložnosti še enkrat iskreno čestitamo!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.