Naši študenti med najboljšimi na svetu

Pred kratkim se je zaključilo prestižno tekmovanje 2021 Stanford Center on Longevity Design Challenge, ki ga organizira Stanford Center on Longevity – Stanford University iz Združenih držav Amerike. Stanford Center on Longevity Design Challenge je svetovno tekmovanje, ki študente spodbuja k oblikovanju izdelkov in storitev za izboljšanje kakovosti življenja.

Letošnji izziv je bil oblikovati rešitve za novo postpandemično prihodnost, upoštevajoč vpliv na ljudi skozi celotno življenjsko dobo. Zmagala je ekipa Foris Labs (Chukwuemeka Odumegwu Ojukwu University, Nigeria). Študenti FERI, programov Medijske komunikacije ter Informatika in tehnologije komuniciranja Teja Voglar, Tina Časar in Tadej Leva, pod mentorstvom doc. dr. Katje Udir Mišič in asist. Marijane Zelenik (Inštitut za medijske komunikacije), so s svojim projektom ACTIES dosegli uvrstitev med 8 najboljših ekip izmed 223 s celega sveta. V projektu so oblikovaliaplikacijo za motiviranje otrok k vsakodnevni fizični vadbi doma, in to z uporabo sistema nagrajevanja, podobnega adventnemu koledarju«. Veseli smo, da so študentje s ponosom predstavljali Univerzo v Mariboru in dodali svoj mali košček k njeni prepoznavnosti ter ugledu v svetu.

Več na: https://longevity.stanford.edu/design-challenge/2021/03/19/acties/

V projektu sta jim pomagala tudi naša športna asa Petra Majdič in Filip Flisar, ki sta s svojimi besedami, namenjenimi sicer otrokom v okviru aplikacije, spodbudila tudi naše študente k odlično opravljenemu delu do samega konca.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.