Vabljeni k doseganju skupne razdalje 11.000 kilometrov na Athenathonu

Evropska mreža univerz »Evropska univerza ATHENA«, katere del je tudi Univerza v Mariboru, organizira med 9. aprilom in 9. majem 2021 športni dogodek »Europe Day ATHENATHON«.

Na ta način želimo spodbuditi študente, zaposlene in ostale zainteresirane, da s športnimi aktivnostmi, ki ne povzročajo ogljičnega odtisa, skupaj v enem mesecu dosežemo razdaljo 11.000 kilometrov. Ta številka namreč predstavlja razdaljo med vsemi sedmimi lokacijami univerzitetne zveze.

KAKO SODELUJETE?

  • Vsak udeleženec objavi opravljeno razdaljo na svojem Twitter, Facebook ali Instagram profilu, v objavo pa doda še uradna “ključnika” (hashtaga) akcije #move4athena ali #athenathon in sliko svoje aplikacije za sledenje v dokaz.
  • Včlanitev v Strava ClubEurope Day ATHENATHON v aplikaciji za sledenje Strava.

Ker je pobuda del globalne vizije zelene in podnebju prijazne Evrope, bodo v skupnem rezultatu upoštevane le tiste aktivnosti, ki ne povzročajo ogljičnega odtisa: tek, hoja, plavanje, kolesarjenje, pohodništvo, vodno kolesarjenje, rolkanje, tek na tekalni stezi, kolesarjenje v prostoru, veslanje, vožnja s kanuji, smučanje, tek na smučeh, drsanje, plezanje v gorah, hoja po stopnicah in podobno.

Sodelujete lahko večkrat in se akciji pridružite kjerkoli.

VRHUNEC DOGODKA – 9. MAJ

»Europe Day ATHENATHON« je del globalne vizije zelene in podnebju prijazne Evrope. Vrhunec dogodka bo 9. maja, na dan Evrope, ko bo tudi objavljen skupen rezultat akcije, hkrati pa bodo objavili tudi zbirko fotografij z vseh lokacij sodelujočih, kot krožno »potovanje« z naših varnih domov.

V teh nenavadnih in vsem nam novih časih se moramo še bolj povezati, podpirati študente, zaposlene in vse člane univerzitetnih skupnosti, ostati pozitivni in zdravi. Gremo naprej in bodimo aktivni skupaj!

Več informacij o samem dogodku si lahko preberete na tej povezavi.

Vabljeni k sodelovanju!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.