Tretja počitniška šola Blockchain aplikacij – »Razvoj decentraliziranih rešitev«

Med 17. in 20. septembrom 2019 organizira skupina Blockchain Lab:UM Inštituta za informatiko FERI UM tretjo po vrsti počitniško šolo Blockchain aplikacij in razvoja decentraliziranih rešitev.

Ker se kot visokošolska institucija zavedamo pomena bodočih strokovnjakov s področja računalništva in informatike, želimo svoje študente čim bolje pripraviti na prihodnje tehnologije in izzive, pri čemer je tehnologija veriženja blokov vsekakor med tistimi, za katere verjamemo, da že in še bo vidno prispevala k napredku stroke in družbe. Zato na FERI organiziramo že tretjo počitniško šolo na temo tehnologije veriženja blokov, pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij. Ker se prav tako zavedamo pomena sodelovanja visošolskih institucij in naših študentov z gospodarstvom, organiziramo počitniške šole v sodelovanju oziroma pod pokroviteljstvom gospodarstva. Tako smo prvo počitniško šolo izvedli v sodelovanju z Novo KBM in Pošto Slovenije (http://tiny.cc/ps-bc-feri-1) ter drugo v sodelovanju z iniciativo ECTA (http://tiny.cc/ps-bc-feri-2).

Tokrat bomo sodelovanje razširili v tujino, saj bosta pokrovitelja počitniške šole “Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split” in “Eupolis grupa d.o.o.”. Hkrati je podpornik letošnje jesenske šole Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

V sklopu šole se udeležencem (študentom) predstavi tehnologija veriženja blokov in poduči o razvoju pametnih pogodb, decentraliziranih aplikacij in hkrati Android mobilnih aplikacij s programskim jezikom Kotlin, pri čemer drugi del jesenske šole poteka v obliki tekmovanja ob podpori mentorjev in ob reševanju primera uporabe, ki ga poda pokrovitelj počitniške šole.

Za tekmovalni del jesenske šole je rezerviran nagradni sklad v vrednosti 1.000,00 EUR, ki se v kriptovaluti Bitcoin izplača najboljši ekipi, ki bo ocenjena s strani štiričlanske strokovne komisije.

Prijave bodo odprte do četrtka, 12. septembra 2019, 23:59. Ker je število mest omejeno na 15, si organizator pridržuje pravico do izbora kandidatov in kandidatk. O izboru boste obveščeni najkasneje do petka, 13. septembra 2018.

Več informacij o jesenski šoli Blockchain aplikacij 2019 je na voljo na spletni strani jesenske šole.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.