Zmaga študentov na Dnevih slovenske informatike 2018

Domen Hohler in Jure Sreš, študenta visokošolskega oz. magistrskega programa Informatika in tehnologije komuniciranja sta na tekmovanju študentskih projektov na konferenci Dnevi slovenske informatike DSI 2018 v Portorožu osvojila 1. mesto s svojo rešitvijo »Plačilo pošiljke po prevzetju s tehnologijo Blockchain«. Čestitamo!

 

V sklopu konference Dnevi slovenske informatike 2018 je potekalo tekmovanje za najboljši študentski projekt. Domen Hohler, študent 2. letnika VS programa ITK, in Jure Sreš, študent 2. letnika ITK MAG, sta s projektom »Plačilo pošiljke po prevzetju s tehnologijo Blockchain« osvojila laskav naziv Najboljši študentski projekt. V sklopu projekta sta razvila prototip rešitve, ki omogoča brezgotovinsko plačevanje po povzetju ter poenostavi in pohitri celoten proces nakupa, dostave in plačila, saj rešitev temelji na preprostem skeniranju QR kod. Rešitev omogoča sledljivost tako transakcij kot paketov. Podprti so različni scenariji prevzema (dostava na dom ali prevzem na paketomatu), podprto pa je tudi vračilo blaga.

Projekt temelji na pametni pogodbi in transakcijah, kjer vsak korak predstavlja transakcijo, ki se zapiše v verigo blokov. Pri razvoju sta uporabila platformo Hyperledger.

Zmagovalca sta prejela tudi denarno nagrado v vrednosti 500 EUR.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.