Lucija Brezočnik zmagala v finalu tekmovanja študentskih znanstvenih člankov IEEE regije 8

Lucija Brezočnik, diplomantka magistrskega študijskega programa Informatika in tehnologije komuniciranja ter doktorska študentka računalništva in informatike na UM-FERI, je dosegla izjemen mednarodni uspeh. Zmagala je v finalu tekmovanja študentskih znanstvenih člankov IEEE Regije 8, ki združuje strokovnjake s področij elektrotehnike, računalništva in informatike iz celotne Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda.
V finale se je uvrstila kot zmagovalka slovenskega tekmovanja. Finalno tekmovanje je potekalo med 6. in 8. julijem v okviru mednarodne konference EUROCON-2017 v Ohridu v Makedoniji.

S člankom Feature selection for classification using particle swarm optimization je pod mentorstvom prof. dr. Vilija Podgorelca predstavila novo metodo za rešitev problema iskanja informativnih atributov v visokodimenzionalnih podatkih, s katero lahko znatno zmanjšamo število atributov in tako dosežemo boljše rezultate klasifikacije na kompleksnih podatkovnih množicah. Univerza v Mariboru ter Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko sta se s tem izjemnim dosežkom povzpeli med najuspešnejše inštitucije v okviru tega prestižnega tekmovanja, saj je Lucijina zmaga že druga za UM-FERI. Leta 1999 je namreč v finalu tega tekmovanja zmagal prav Lucijin mentor, takrat še študent, Vili Podgorelec.

ČESTITAMO!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.