Naravoslovno-tehniški dan za dijake SERŠ in SPSŠ Krško

Inštitut za Informatiko je v sklopu Naravoslovno-tehniškega dneva za dijake Srednje elektro in računalniške šole Maribor ter SPSŠ Krško, ki ga organizira Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, izvedel delavnico HTML5 in odzivne spletne strani. Naravoslovno-tehniški dan je potekal 27. januarja 2017 in je po uvodnem nagovoru prof. dr. Bojana Grčarja zajemal 12 delavnic iz celotnega FERI-ja.

Opis delavnice HTML5 in odzivne spletne strani

Apple je že pred leti ukinil podporo Flash vmesniku, Microsoftov Silverlight nikoli ni prav zaživel, YouTube je pa začel s predvajanjem videoposnetkov v Html5 načinu. Ni dvoma da bo Html5 v prihodnosti obdržal vodilno vlogo tehnologije za prikaz podatkov na računalniških napravah vseh kalibrov. S Html5 ni več potrebe po nativnih aplikacijah, ki jih je potrebno razviti za vsako mobilno napravo posebej. Nič več potrebe po hroščatem Flash vmesniku.
Na delavnici vam bomo pokazali novosti, ki jih prinaša Html5 ter njegove prednosti. Pogledali bomo kako predvajati multimedijske vsebine, poganjati igre brez požrešnih vmesnikov ter kako prilagoditi spletno aplikacijo, da deluje brez povezave z internetom. Spoznali bomo tudi trike s katerimi prilagodimo stran za vsako vrsto naprave in velikost zaslona, kot to počne Facebook s svojo mobilno aplikacijo.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.