Lucija Brezočnik na sprejemu ministrice

Lucija Brezočnik se je udeležila sprejema ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maje Makovec Brenčič, saj je kot prva ženska zasedla prvo mesto v tekmovanju študentskih znanstvenih člankov v okviru 25. mednarodne Elektrotehniške in računalniške konference ERK 2016.

Ministrica je 19. decembra v prostorih ministrstva sprejela dijakinje in dijake, študentke in študente ter njihove mentorice in mentorje, ki so v minulem letu dosegli vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih iz znanj.

»V izjemen ponos nam je, ko vidimo, koliko mladih se udeležuje različnih tekmovanj in projektov po svetu in koliko izjemnih uspehov dosegate na zelo različnih področjih. Uspešni mladi dokazujete, da je naš izobraževalni in raziskovalni sistem dober, saj omogoča, da pridobite veliko znanj, obenem pa ste tudi zelo motivirani in predani temu, kar počnete,« je na sprejemu dejala ministrica dr. Makovec Brenčič. Čestitala jim je za odlične uvrstitve. Njihovim mentoricam in mentorjem ter organizatorjem tekmovanj pa se zahvalila za odlično delo in za trud, ki ga vlagajo v to, da lahko mladi svoje znanje merijo z vrstniki po svetu.

Več o dogodku lahko preberete na strani Ministrstva in v Večeru.

Ministrica za izobraževanje, znanost in sport Maja Makovec Brenčič je sprejela uspešne dijake, študente in njihove mentorje, ki so v zadnjem letu dosegli vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih iz znanj.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.