27. konferenca OTS 2024

V organizaciji Inštituta za informatiko UM FERI je 4. in 5. septembra v Mariboru potekala 27. konferenca OTS 2024 Sodobne informacijske tehnologije in storitve. Dogodek, ki že vrsto let združuje strokovnjake s področja informacijskih tehnologij, je ponovno ponudil bogat program predavanj, delavnic in priložnosti za mreženje. Konferenco je obiskalo več kot 230 udeležencev. Predstavniakademije in industrije so priložnost izkoristili za izmenjavo znanj in izkušenj ter navezovanje stikov.

Med osrednjimi temami letošnje konference OTS so bile uporaba podatkov in umetne inteligence za pridobivanje znanja, avtomatizacija procesov v različnih okoljih ter kibernetska varnost. Udeleženci so razpravljali o implementaciji velikih jezikovnih modelov, optimizaciji CI/CD cevovodov in uporabi umetne inteligence pri razvoju programske opreme. Poudarjeni so bili tudi izzivi digitalne identitete in varnosti ter optimizacije spletnih rešitev za večjo učinkovitost. Prvi dan konference je sklenildružabni večer, ki ga je popestril koncert Vlada Kreslina. Udeleženci so se lahko udeležil ene izmed treh delavnic, prav tako pa so se lahko preizkusili v digitalnih izzivih Ranljivosti v mini hiški in programski kodi.

Organizatorji in udeleženci so skupaj ustvarili nepozaben dogodek, ki se bo ponovil tudi naslednje leto28. konferenca OTS 2025 bo potekala 3. in 4. septembra 2025.

Več informacij o konfrenci, skupaj z zbornikom prispevkov, je na voljo na www.ots.si.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.