Uspešen zaključek projekta TechWhiz

Projekt TechWhiz, ki ga na Inštitutu za Informatiko izvajamo od 2022, se zaključuje 30. 9. 2024. Tik pred koncem smo se partnerji še zadnjič sestali, tokrat na Kreti, v Heraklionu. Na zaključnem sestanku je bilo nekaj časa namenjenega predstavitvi vseh končnih rezultatov projekta in usklajevanja še povsem zadnjih detajlov. Pomemben del sestanka so bile tudi priprave na poročanje ob zaključku projekta. Ob zaključni večerji pa je beseda tekla predvsem o nadaljevanju vsebin projekta, bodočih sodelovanjih in novih izzivih.

Gostitelji sestanka so organizirali tudi multiplikatorski dogodek (ang. Multiplier). Dogodek je potekal v živo in preko spleta, povabljeni pa so bili predvsem lokalni deležniki (prisotni so bili gluhi, njihovi svojci in tolmači znakovnega jezika). Predstavljena jim je bila motivacija za projekt in njegovi rezultati. Udeleženci so bili pozvani, da nastala orodja sami preizkusijo in podajo komentarje.

Tik ob koncu projekta smo tudi v Mariboru organizirali multiplikatorski dogodek, ki je potekal 30. 9. 2024 v prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Dogodek je bil namenjen lokalnim deležnikom. Na dogodku so bili predstavljeni glavni rezultati in glavni izzivi njihove izdelave. Udeleženci so dobili možnost preizkusiti vsa orodja in se vpisati na TechWhiz tečaj.

Če tudi vas zanimajo rezultati projekta, lahko obiščete spletno stran projekta TechWhiz. Tu boste našli povezave do vseh končnih rezultatov, vključujoč TechWhiz Studio, Gloss Nalagalnik, Slovar in tečaj oz. kratko izobraževanje, ki predstavi vsa orodja ustvarjena v projektu.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.