Uvodni sestanek projekta RINKO

Na UM FERI je v sredo, 25. 9. 2024, potekal uvodni sestanek projekta RINKO: Razvoj digitalnih kompetenc in temeljnih znanj računalništva in informatike v vrtcih, kjer UM FERI nastopa v vlogi koordinatorja projekta. Sestanka so se ob UM FERI udeležili predstavniki UM PEF, ki so zasnovali vsebinski del projekta ter predstavniki desetih slovenskih vrtcev, ki so vključeni v projekt: Vrtec Murska Sobota, Osnovna šola Vransko – Tabor – Enota Vrtec, Vrtec Jožice Flander, Vzgojno izobraževalni zavod Vrtec Ormož, Vrtec Pedenjped Novo mesto, Vrtec Jelka, Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona, Vrtec Škofja Loka, Vrtec Borisa Pečeta in Vrtec Laško.

Projekt RINKO bo prispeval k razvoju temeljnih znanj računalništva in informatike (RIN) v predšolskem izobraževanju, omogočil zgodnje uvajanje temeljnih znanj RIN in zagotovil, da bodo otroci že od malih nog pripravljeni na izzive sodobne digitalne družbe.

Na uvodnem sestanku smo po predstavitvi partnerjev podrobno preučili in predstavili predvideni potek projekta, delovne pakete, pričakovane rezultate ter organizacijo projekta, pri čemer smo definirali delovne skupine. Predstavniki vrtcev so izpostavili specifične izzive, s katerimi se soočajo pri uvajanju temeljnih znanj računalništva in informatike v izvajanje programov. Prav tako je bil predstavljen logotip projekta in okvirni načrt za diseminacijo.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.