Mnenja študentov o programu ITK

Ob vpisu na fakulteto sem kot prvo željo izbrala študijski program Informatika in tehnologije komuniciranja. Nekoliko sem bila skeptična, če sem se odločila pravilno, saj gre za povsem tehničen študij, a sem se dvoma hitro otresla. Z začetkom predavanj v prvem letniku, sem kaj kmalu ugotovila, da je FERI točno to, kar sem pričakovala in kar sem si želela.

V začetnem letniku smo se sošolci spoznavali, prav tako smo spoznavali študijski program, pa tudi profesorje in asistente, s katerimi smo se družili tekom študija. Le-ti so nam bili v veliko pomoč in podporo v vseh treh letih našega izobraževanja.

V času našega izobraževanja smo pridobili veliko novih in zanimivih znanj. Od takšnih, ki nam bodo koristila v vsakdanjem življenju, do tistih, ki nam bodo koristila na naših nadaljnjih kariernih poteh.

Sedaj, ko sem v zaključnem letniku, z veseljem pogledam nazaj na pretekla študijska leta, saj sem popolnoma prepričana, da je bila moja izbira študija pravilna.

Tina Beranič

3. letnik UNI ITK

»Keyboard not found press F1 to continue«. Da, tudi takšne in podobne šale smo slišali tekom študija od profesorjev in asistentov, ki učijo na naši smeri. In prav ta odnos do študentov doda še tisto piko na i programu Informatika in tehnologije komuniciranja, ki je že sam po sebi zanimiv in pester. Všeč mi je, ker program združuje oziroma pokriva področje računalništva, prepleteno z najnovejšimi tehnologijami na področju komuniciranja oziroma informatike. In prav takšen profil je danes zelo iskan ter cenjen med bodočimi delodajalci. Če se študija lotiš resno in s pravšnjo mero odgovornosti, se da lepo združiti delo z zabavo ter se še vedno najde čas za obštudijske dejavnosti, ki prav tako popestrijo samo študentsko življenje.

Ko se po treh letih obiskovanja FERI-ja ozrem nazaj, lahko z zagotovostjo trdim, da sem izbral pravi program, ki mi bo, vsaj po dosedanjih odzivih sodeč, odprl vrata do delodajalcev.

Bodočim študentom pa nasvet: Sprejmite izziv in ne bo vam žal.

Matej Štumpfl

3. letnik VS ITK

Za informatiko sem prvič slišala v srednji šoli. Profesorica me je s svojim znanjem zelo navdušila. Ob neki priložnosti nam je zatrdila: »Diskete, ki jih danes uporabljamo za delo, bodo čez nekaj let zgodovina.« Nisem ji popolnoma verjela. Tako je ostala v meni želja po boljšem poznavanju tega neodkritega in zanimivega področja.  Z vpisom na program Informatika in tehnologije komuniciranja na FERI, sem potešila svojo radovednost.  Skozi študij sem pridobila znanja, ki jih sedaj s pridom uporabljam pri delu. Spoznala sem kako zelo široko je to področje in tako dobila motivacijo, da se učim še naprej. Študij na ITK mi je bil v veselje zaradi lepega okolja in prijaznega osebja, predvsem pa zato, ker je okno v prihodnost.

Mateja Kocbek

2. letnik MAG ITK

Zame je odločilno vlogo pri vpisu na fakulteto odigral informativni dan, kjer me je smer Informatika in tehnologije komuniciranja pritegnila ter mi odprla nove poglede na FERI.

Sprva sem bila skeptična, ker je študij povsem tehničen, sama pa predznanja s te smeri nisem imela ravno veliko. Skrbi sem se v prvem letniku otresla, saj sem spoznala, da z voljo in trudom lahko dosežem dobre rezultate. Sedaj, ko sem v zaključnem letniku dodiplomskega študija, sem vesela, da sem za študij izbrala FERI, saj so vtisi vsekakor pozitivni.

Skozi dosedanji študij sem pridobila veliko novih pogledov, naučila sem se sodelovati v skupini in prevzeti odgovornost. Ugotovila sem, kako pomembno je sprotno delo  in da »čakanje na zadnji vlak« nikoli ni dobra rešitev. Spoznala sem, da se medsebojno spoštovanje, pa naj bo to med študenti, profesorji ali asistenti, vedno obrestuje ter da odnos do predmeta in študija predstavlja pomemben faktor na moji študijski poti. Vsa spoznanja, pridobljena skozi študij, mi bodo zagotovo koristila. Prav tako znanje, ki sem ga pridobila.

Ker pa študijska leta, kot vsi vemo, niso namenjena le študiju, (bodočim) študentkam in študentom svetujem, naj ne pozabijo na stvari, ki jih imajo radi, pa naj bo to zabava, potovanje, ples, glasba ali morda celo delo. Z malo organizacijske sposobnosti se da v urnik vključiti prav vse.

Za konec pa še povabilo, predvsem za predstavnice ženskega spola: PRIDITE NA FERI!

Vsem (bodočim) študentom in študentkam želim veliko študijskih uspehov.

Špela Likavec

3. letnik UNI ITK

Comments are closed